Sănătos, sățios, gustos. Cam atât am de spus despre micul meu dejun. Am luat o ceapă mică și am înmuiat-o în puțin ulei de măsline, la foc mic, am adăugat spanacul congelat și puțină apă, să se înmoaie spanacul, când spanacul s-a înmuiat și apa s-a evaporat am pus puțină sare, nucșoară, un cățel de usturoi tocat mărunt și jumătate de cană cu smântână de gătit și am mai lăsat vreo 2-3 minute pe foc, să se amestece aromele și să scadă sosul. Între timp am făcut 2 ouă în apă ca aici și am prăjit 3 feliuțe de pâine (Am făcut niște baghete săptămâna trecută, de asta am și pus 3 felii, pentru că erau mici. Dacă aveți pâine normală, puteți pune două felii). Pe o farfurie am pus feliile de pâine prăjită, deasupra spanacul și peste ouăle, peste ouă am pus câte o feliuță de unt și deasupra am ras niște brânză Horezu (puneți parmezan dacă aveți sau chiar niște cașcaval ras) și am pus farfuria într-o tavă pe care am dat-o la cuptorul preîncălzit (l-am pus pe la veeo 200 de grade C), în partea de sus (folosiți grill-ul dacă aveți la cuptor) și a stat vreo câteva minute, până s-a topit brânza și s-a rumenit puțin (hai să spun vreo 3 minute). Și a fost numai bun!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu