Inspirată de această rețetă, am pornit la treabă, cu câteva mici variațiuni, căci, bineînțeles, gusturile diferă, așa că ce am făcut, pentru gustul meu a fost. Am preluat ideea folosirii bulgurului fiert (ce este bulgurul vedeți aici), pentru că asta aveam în casă, dar merge și cu pesmet din pâine. Textura cred că e mai fină cu pesmet, dar sinceră să fiu, pe mine nu mă impresionează foarte tare. Am pus apă fiartă peste jumătate de cană cu bulgur și am acoperit, să se înmoaie. Am lăsat să se răcorească puțin și am adăugat 3 linguri de pastă de ardei iute (aveam un borcan de la magazinul turcesc), o linguriță boia iute, trei sferturi de cană cu miez de nucă tocat mărunt (puteți să puneți nuca înainte puțin în cuptor, să se rumenească), 2 linguri melasă de rodii, 2 linguri suc de lămâie, 1 linguriță zahăr (brun am avut eu), 1 linguriță chimion măcinat, jumătate de linguriță cu sare și pentru aromă am mai pus și 3 căței de usturoi pisați. Apoi am adăugat puțin câte puțin ulei de măsline, până am obținut o consistență păstoasă (în total vreo 3 linguri). Am tăiat niște lipie libaneză și am pus-o în cuptor să se rumenească, am așezat-o pe farfurie și am pus muhammara, am decorat-o cu frunze de pătrunjel, am pozat-o să vedeți și voi ce a ieșit și am mâncat să văd și eu ce a ieșit. A ieșit o papa bună, bună, mâine iau la serviciu, că trebuie să încerce lumea să vadă cât e de bună!
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu