De data asta a fost o zi mixtă, ciocolată și fructe, nu de alta, dar de la atâta ciocolată nu mai scap eu de kilogramele acumulate iarna asta nici până iarna viitoare :)) (nu-s multe, dar ... colonia de pitici de pe creier protestează vehement împotriva „dezmățului” prestat :P) În concluzie și prin urmare, azi am „terorizat” niște tineri cetățeni ai planetei cu două tipuri de muffins: cu ananas și cocos și cu ciocolată și merișoare. S-au mâncat, nivelul glicemiei a fost ridicat la cote înalte, sper că toată lumea a fost mulțumită. Mi-au plăcut cele cu ananas (am folosit ananas proaspăt, nu din cel conservat) pentru că au ieșit moi și pufoase (un picuț cam molicele, data viitoare o să pun o lingură de făină în plus), dar și cele cu ciocolată sunt bune, pentru că au ciocolată, de aia!
Muffins cu ananas și cocos
Ingrediente uscate
- 1 cană și jumătate făină/250g (neagră am folosit eu)
- 1/3 cană fulgi de cocos
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 3/4 cană/75g zahăr (muscovado dark)
Ingrediente umede
- 2 ouă
- 1/3 cană ulei de rapiță
- 1 1/2 cană lapte/250ml
- 1 lingură esență de vanilie
În plus 200g ananas proaspăt, tăiat bucățele și scurs bine.
Am amestecat separat ingredientele uscate, cele umede, apoi le-am combinat, la final am adăugat ananasul. Am pus formele de hârtie în tava de brioșe/muffins/cupcakes, am pus aluatul și am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 20 de minute. Le-am lăsat așa, fără nici o glazură, dar dacă aș face o glazură, cred că aș face una de zahăr cu cocos sau ciocolată albă cu cocos. Poate data viitoare :) .
Muffins cu ciocolată și merișoare
Rețeta asta am adaptat-o de aici și mi-a ieșit super, bineînțeles ca o dependentă de ciocolată ce mă aflu, am mărit cantitatea de ciocolată folosită :D Și nu mi-a părut rău ;)
Ingrediente uscate
- 1 cană și jumătate/ 250g făină (neagră)
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară
- 4 linguri și jumătate/ 85g zahăr (brut)
Ingrediente umede
- 1 cană și jumătate/ 250ml lapte
- 3 linguri ulei din sâmburi de struguri
- 1 ou
- 1 lingură rom
- 85g merișoare uscate
- 75g ciocolată neagră (74% cacao)
Am amestecat ingredientele uscate, pe cele umede, le-am combinat, iar la sfârșit am adăugat merișoarele și ciocolata tocată în bucăți mici). Le-am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 20 de minute până s-au întărit. Eu nu am topit ciocolata, așa că parte s-a topit la copt, însă au rămas și bucățele mici, crănțănicioase - yammi, yammi! Tot fără glazură, dacă aș face, cred că ori ganache, ori doar aș topi puțină ciocolată neagră cu un strop de lapte și aș face desene abstracte :P Altă dată, poate.
Să fiți iubiți!
au fost delicioase!!! ne-am "dezmatat" azi ...va multumim pentru ca ne-ati rasfatat cu asemenea delicii...
RăspundețiȘtergereCu mare drag, să vă fie de bine! :) Și cum spun prietenii noștri:! دائماً إن شاء الله
Ștergere