Am mâncat prima oară în Siria și mi s-a părut fenomenală. Și este ... părerea mea :)) Arabii îi spun „ciorbă”, deși nu are borș, doar zeamă de lămâie, dar toate zemurile la ei sunt „ciorbă”, așa că i-am lăsat și eu titlul original. E ușor de făcut, plină de nutrienți, se poate mânca rece sau caldă. Eu am adoptat rețeta de bază, vegetariană, poate fi folosită și și supă de pui ca bază, gustul, evident, va fi diferit, iar pentru această variantă ciorba merge mâncată doar caldă.
Ingrediente
- 1 cană linte roșie
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 2 bucăți rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de țelină
- 1 lingură ulei de măsline
- sare după gust
- 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat (eu am folosit un amestec de condimente arăbesc, „7 condimente” - l-am luat de la MegaImage)
- 1 linguriță chimion măcinat
- zeama de la o lămâie și câteva feliuțe de lămâie pentru servit
- 2l - 21/2l apă, supă de legume sau supă de pui (doar zeama - eu păstrez în frigider-pentru o perioadă scurtă sau, pentru mai mult timp în congelator supa pe care o folosesc la sosuri sau ca bază pentru diverse preparate)
Se servește cu pâine cu usturoi, mie îmi place cu un strop de iaurt și lămâie. Puteți să serviți și cu ardei iute ;)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu