De ce combinația asta? De ce nu? Am zis eu, ia să văd ce iese dacă încerc o combinație de genul ăsta. Și ca să și răspund imediat, micul meu dejun de astăzi, compus din 3 bucăți fursecuri și un pahar mare cu lapte de migdale, a fost cu o mare repeziciune devorat, de către mine, evident. Dacă v-am zis că l-am devorat! Nici nu se simte că nu are lapte, ouă, unt sau alte cele. Decât, poate, dacă e să vorbesc de textura mai fină pe care produsele lactate o dau. Dar fursecurile astea consistente, sățioase, puțin mai rustice, să zic așa, nu fine, de salon sunt un deliciu, cel puțin pentru mine. O să mai dau și la alții, să văd ce spun. Nu sunt nici foarte dulci, n-am folosit zahăr, ci melasă de dude (daaaa, există și asemenea ciudățenii, eu iau de la magzinul turcesc, tocmai ce mi-am mai făcut zilele trecute stoc de melasă de carob/roșcove :P), dar m-am gândit că dulcele suplimentar vine și de la merișoarele uscate, așa că pe mine, una, nu mă deranjează.
Ingrediente
- 2 căni făină de ovăz
- 3/4 cană fulgi de ovăz
- 1/4 linguriță sare
- 2 lingurițe praf de copt
- 1 cană lapte de migdale (eu am găsit la Cora de la Alpro, dacă vreți puteți folosi lapte de soia sau pentru cine nu are altceva și laptele de vacă eu cred că merge)
- 2 linguri tahina (pastă de susan)
- 4 linguri melasă de dude (o puteți înlocui cu miere, sirop de agave sau chiar zahăr brut)
- 1 cană alune de pădure puțin ținute în cuptor (le puteți tăia, eu am preferat să le las întregi)
- 1 cană merișoare uscate
Am amestecat pe rând ingredientele uscate, apoi cele umede, le-am combinat, apoi am pus și alunele și merișoarele, am luat cu lingura de înghețată din compoziție și am pus grămăjoare pe o hârtie de copt pusă în tavă și le-am turtit cu dosul lingurii. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 15-20 de minute, și le-am mai lăsat puțin (vreo 10-15 minute) și după în cuptorul închis, dar asta numai pentru că eu am vrut să fie mai crocante. Le-am scos apoi pe un grătar și le-am lăsat să se răcescă, apoi le-m pus într-o cutie cu capac și le-am lăsat la temperatura camerei.
După cum vă povesteam, am mâncat de dimineață 3 și aș mai fi mâncat, dar nu mai puteam! :)) Încercați-le și spuneți-mi și mie dacă v-au plăcut. :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu