Pe departe una dintre salatele mele favorite. Nu știu de la ce mi se trage dragul ăsta de taboulleh, dar e o pasiune constantă și durabilă. Ce e, de fapt? E o salată de pătrunjel, cu grâu bulgur și alte câteva ingrediente, despre care o să vă spun imediat. E ușoară, răcoritoare, merge să o mănânci și singurică, dar și ca garnitură, mie îmi place cu labneh. Astăzi am făcut-o ca și acompaniament pentru niște ficăței, despre care o să vă spun în episodul viitor :P
Așadar, se pune o cană medie cu grâu bulgur la înmuiat în apă (eu pun apă cât să acopere grâul), se lasă să șadă acolo cam 20 de minute. Uneori eu trec peste faza cu înmuiatul și las grâul să se înmoaie în salată, pentru că musai o las cel puțin jumătate de oră la frigider să se amestece toate aromele.
Grâul bulgur (eu l-am luat de la un magazin turcesc) |
Se iau 3 legături generoase de pătrunjel și una de mentă (numai frunzele să le piguliți) și se toacă mărunt, mărunt. Pe urma lor o iau și 2 fire de ceapă verde și vreo 3 roșii, medii de mărime, tocate și ele mărunt, ca la rațe zic eu :)) și se așează toate într-un bol mai mărișor, să avem loc de manevră (amestecare adică). Se adaugă și grâul (dacă nu a absorbit toată apa, scurgeți apa în exces înainte de a adăuga grâul la salată, că nu vreți să vă iasă supă :D) și se asezonează cu sare, piper, se mai adaugă 3-4 linguri ulei de măsline și zeama de la o lămâie (sau mai mult, depinde de gust, dacă vă place mai acră sau nu) și se amestecă bine. Se acoperă și se lasă la rece minim 30 de minute înainte de servire. Nu-i așa că nu-i dificil? Și gustul ... mmmmmm, mmmmmm, mmmmmmmmm!
Poftă bună!
Așa am mâncat-o, lângă ficățeii înveliți |
Comentarii
Trimiteți un comentariu