Adică? Mămăliguță cu brânză și smântână, iete asta e! Dar mai fățoșată, așa, de fițe, să se vadă că putem ieși cu ea în lume la orice oră :P. De ce mămăliguță? Pentru că-mi place. Luați-mi orice din meniu, dar lăsați-mă cu mămăliga și brânza cea bună, de căpriță prefer eu, dar nu zic nu nici la cea de oiță sau văcuță (nu vă luați de diminutivele mele, animăluțele astea mi-s tare dragi pentru ce ne dau nouă, așa că am voie să le alint, da?! ). Ne tot învârtim printre mozarella, parmezan, creme de brânză și alte fel și fel de brânzici de pe alte meleaguri și mie una mi se mai face poftă (mai mereu, așa :)) ) de ale noastre. Și azi, după ce mi-am făcut provizii cu produse lactate pentru 2 săptămâni :D, am ajuns cam înfometată acasă și am prestat delicioasa MBS. Cu ceva moațe, că nah, sunt bune și combinațiile astea, nu zic nu. Am făcut o mămăliguță mai moale, după metoda tradițională. Pus apa la fiert în ceaun cu nițică sare, când a început să bulbucească am dat focul spre mic și am turnat mălaiul - nu mă întrebați de cantități, eu mămăliga am făcut-o mereu după metoda ochiometrică, de data asta am pus ca pentru o porție, hai să zic vreo 200ml apă și mălai, repet, cât să iasă o mămăliguță nu foarte bățoasă. Apoi am amestecat bine, bine (eu folosesc telul, să nu se facă cocoloașe, dar dacă nu-l am la îndemână, mă folosesc și de un făcăleț și până acum n-am numărat nici un cocoloș în mămăliga mea :P) și am lăsat la foc mic vreo 10-12 minute. Apoi am amestecat în mămăligă o lingură zdravănă cu smântână și niște telemea de capră, o bucată cât palma, să zic eu. Și am amestecat iar cu sârg și am mai lăsat vreo 5 minute pe foc. Apoi am pus jumătate din compoziția asta de mămăligă în frumosul vas de ceramică, am ras niște mozarela pe toată suprafața, am acoperit cu cealaltă jumătate din compoziție și am făcut niște găurele cu lingura în care am strecurat 4 ouă de prepeliță. Am dat vasul la cuptorul preîncălzit (temperatură medie 180-190 de grade C), în partea de sus, până s-au coagulat albușurile de la ouă (vreo 5 minute maxim). Apoi am ras și nițică brânză Horezu și am mai dat la cuptor 1-2 minute, să se topească brânza și să capete o rumeneală plăcută privirii. Am lăsat să se răcorească puțin și am mâncat. Mmmmmmmmm! Pentru că nu mă pot abține! :)) Iete asta a ieșit! Și apoi a intrat la mine în stomac. Hai vă pup și s-aveți poftă! :)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu