Asta e, de fapt, prima prăjitură pe care am elaborat-o în furia mea creatoare de ieri. De fapt e ceva foarte simplu, are la bază un aluat de pandișpan și ca umplutură vișine proaspete și bumbi de ciocolată (o să vedeți mai încolo de ce le zic așa). Și pentru că a fost prima, am avut și răbdare să pozez pașii de pe parcurs ;).
Pentru pandișpan am folosit 4 ouă, separate gălbenușurile de albușuri.
Gălbenușurile le-am amestecat bine, bine cu 4 linguri de zahăr brun pudră (de care vă spuneam la rețeta de tartă cu caise), până s-a făcut o spumă deschisă la culoare, am adăugat 4 linguri cu ulei din sâmburi de struguri și o linguriță cu extract de vanilie, amestecând totul până la omogenizare.
Albușurile le-am bătut spumă cu un praf de sare.
Am adăugat cu grijă albușurile la compoziția de gălbenușuri, apoi am turnat în ploaie 4 linguri cu făină integrală pe care cu la fel de mare simț al responsabilității le-am amestecat, de sus în jos și ca să iasă aluatul mai puficios am folosit și o linguriță cu praf de copt stins cu zeamă de lămâie. Am folosit un praf de copt cu șofran de la Dr. Oetker, să iasă mai colorat și mai înmiresmat. Compoziția am turnat-o într-o formă tapetată cu hârtie de copt.
Vișinele, 2 mâini pline/ 1 cană mare, le-am curățat de sâmburi și le-am lăsat la scurs, dar, ca măsură de precauție, să nu mă trezesc cu o prăjitură înmuiată, am trecut vișinile prin amidon, apoi le-am presărat peste compoziția din tavă, tot așa am presărat și bumbii de ciocolată (achiziționați și ei cu zahărul și praful de copt când am fost în „excursie” de cumpărături la Auchan).
Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 40 de minute și am verificat dacă e coaptă cu o scobitoare înfiptă în prăjitură, care a ieșit curată, evident, că așa mi-am dat seama că e gata :P.
Am scos-o pe un grătar și am lăsat-o să se răcorească, apoi am tăiat-o în bucățele numai bune de mâncat.
Și au fost... bune... .
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu