Asta este pentru cine vrea să încerce o variantă fără carne, lapte, brânză, ouă, ce ne dă văcuța nouă, numai bună pentru zilele de post. Cum a ieșit așa ceva? Păi asta aveam prin casă și era zi de post :) Paste am avut aceleași penne integrale de la Barilla, pe care le-am fiert conform instrucțiunilor. Am încins o tigaie și am pus niște ulei de susan, am călit vreo 4 căței de usturoi rapid, dar nu mult, să nu-i ard, am mai pus la călit tofu (afumat de la Inedit), cam jumătate de cutie tăiat cuburi și niște roșii uscate la soare și conservate în ulei de măsline (vreo 4 bucățele, pe care le-am scurs înainte bine), am mai pus o linguriță de sos de soia light și una de sos iute de chilli, am mai amestecat puțin și apoi am turnat peste pastele scurse bine de apă. Le-am mai învârtit prin tigaie un minut, două și am mai măcinat puțin piper deasupra. Și le-am mâncat așa călduțe. Mie mi-au plăcut.
Când mă gândesc la gogoși, invariabil îmi aduc aminte de gogoșile făcute de mamaia mea, întotdeauna într-o cantitate impresionantă (vreo 2 ligheane mari, în care făcea toamna și gemul de prune), ninse cu zahăr pudră, simple sau umplute cu dulceață sau creme felurite, una mai delicioasă decât cealaltă. Nu m-am încumetat să fac până acum gogoși nu din neștiință sau lene, ci doar pentru că acum, deși pofta mă mai încolțește, nu mă încântă ideea de baie de ulei, deși n-ar fi așa o tragedie dacă m-aș rezuma și eu ca omul la 1-2 bucăți (mda, s-o credă mutu' că aș putea să mă mai opresc :)) ). Și apoi nici drojdie n-am mai folosit de multă vreme (cred că se face mai bine de un an), așa că am tot amânat momentul, am găsit substitute ( gogoșelele astea chiar au fost gustoase și rapid de preparat) și tot n-am făcut (de cumpărat nici măcar nu m-am gândit, căci sunt tare mofturoasă la chestiile provenite din bucătăriile stradale). Dar într-un final mi-am luat inima în dinți...
Comentarii
Trimiteți un comentariu