Treceți la conținutul principal

Paste integrale cu brânză


   Da, cred că deja v-am spus despre obsesia mea față de brânzeturi. Nu mă pot abține, ce să zic? :)) Rareori mănânc paste și atunci le prefer pe cele cu pește, fructe de mare sau brânzeturi. Și pentru că de câteva zile mă gândesc la asta, azi am făcut pentru prânz paste cu brânză, o adaptare a ceea ce italienii au sub numele de „Penne ai quattro formaggi”. Am optat pentru penne integrale de la Barilla. Deși îi spune quattro formaggi (4 feluri de brânză), eu am folosit cu totul 5 feluri.
   Pentru 2 porții (medii, spun eu, dar pentru cineva cu un apetit mai sănătos s-ar putea să ajungă pentru o singură porție) am fiert în apă cu sare, după indicațiile de pe cutie, 100g de paste.   

  Sosul l-am făcut din 100ml smântână dulce de gătit, pe care l-am pus într-o tigaie și în care am adăugat pe rând următoarele feluri de brânză tăiate în cubulețe: gorgonzola dulce, brie, emmentaler, mozarella
și am amestecat până s-au topit brânzeturile. La final am mai pus niște piper alb și nucșoară și am aruncat peste și o mână de brânză Horezu rasă (asta în loc de parmezan).


Pastele le-am scurs de apă și le-am turnat peste sosul de brânză și le-am mai amestecat pe foc vreo 2 minute.

Am pus o porție în farfurie și am mai presărat nițică brânză Horezu deasupra și puțin piper negru proaspăt măcinat. Și am mâncat tot, tot, repejor, că dacă mai stăteam începea sosul să se întărească rău de tot și apoi de asta le-am și făcut, să le mănânc. Mi-a mai rămas o porție, dacă nu se oferă doritori, o execut tot eu, mâine :P.  

Poftă bună!

(Cu acestă ocazie, inaugurez și seria de poze pe care le voi face de acum cu noul meu aparat foto ;;) . Sper să învăț și să-l manevrez cu mai mare talent, să vă bucur și privirea :)  )


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …