Da, cred că deja v-am spus despre obsesia mea față de brânzeturi. Nu mă pot abține, ce să zic? :)) Rareori mănânc paste și atunci le prefer pe cele cu pește, fructe de mare sau brânzeturi. Și pentru că de câteva zile mă gândesc la asta, azi am făcut pentru prânz paste cu brânză, o adaptare a ceea ce italienii au sub numele de „Penne ai quattro formaggi”. Am optat pentru penne integrale de la Barilla. Deși îi spune quattro formaggi (4 feluri de brânză), eu am folosit cu totul 5 feluri.
Pentru 2 porții (medii, spun eu, dar pentru cineva cu un apetit mai sănătos s-ar putea să ajungă pentru o singură porție) am fiert în apă cu sare, după indicațiile de pe cutie, 100g de paste.
Sosul l-am făcut din 100ml smântână dulce de gătit, pe care l-am pus într-o tigaie și în care am adăugat pe rând următoarele feluri de brânză tăiate în cubulețe: gorgonzola dulce, brie, emmentaler, mozarella
și am amestecat până s-au topit brânzeturile. La final am mai pus niște piper alb și nucșoară și am aruncat peste și o mână de brânză Horezu rasă (asta în loc de parmezan).
Pastele le-am scurs de apă și le-am turnat peste sosul de brânză și le-am mai amestecat pe foc vreo 2 minute.
Am pus o porție în farfurie și am mai presărat nițică brânză Horezu deasupra și puțin piper negru proaspăt măcinat. Și am mâncat tot, tot, repejor, că dacă mai stăteam începea sosul să se întărească rău de tot și apoi de asta le-am și făcut, să le mănânc. Mi-a mai rămas o porție, dacă nu se oferă doritori, o execut tot eu, mâine :P.
Poftă bună!
(Cu acestă ocazie, inaugurez și seria de poze pe care le voi face de acum cu noul meu aparat foto ;;) . Sper să învăț și să-l manevrez cu mai mare talent, să vă bucur și privirea :) )
Comentarii
Trimiteți un comentariu