Și asta bună pentru zilele caniculare și relativ repede de făcut și ce îmi place mult la ea e crusta pe care am făcut-o cu brânză de vaci. Și nu numai pentru că eu sunt mare iubitoare de brânză, dar combinația de fructe cu brânză, mie, una, mi se pare una foarte reușită.
Pentru blat am avut 200g brânză de vaci pe care am amestecat-o cu 200g făină integrală, 2 lingurițe praf de copt, 4-5 linguri lapte, 4 linguri ulei din sâmburi de struguri, 2 linguri zahăr brun pudră, niște răzătură de coajă de lămâie și un praf de sare. Am amestecat și am frământat aluatul câteva minute, l-am înfofolit în folie alimentară și l-am lăsat să se odihnească până am pregătit forma și fructele pentru umplutură.
Am spălat cam 300g zmeură și am scurs-o bine. Am luat forma de tort din silicon și am întins aluatul într-o foaie cât să acopere fundul și pereții, să fie marginile mai înalte. Peste am presărat puțin gris (aș fi pus pesmet dacă aveam) și am pus fructele. Peste fructe am presărat 2 pliculețe cu zahăr vanilat. Am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 30 de minute.
Am scos forma și am turnat peste bezeaua pe care am făcut-o dintr-un albuș (mi-a rămas de la aluatul pe care l-am făcut la tarta cu caise) bătut bine bine cu o lingură cu zahăr brun pudră și câțiva bumbi de ciocolată (da, am o obsesie acum cu bumbii ăștia :)) ). Am mai dat la cuptor vreo 5-7 minute, până bezeaua a căpătat o culoare aurie. Am lăsat-o să se răcească și apoi am scos-o pe un platou. Peste am mai pus de decor zmeură. E minunată rece de la frigider cu un pahar cu lapte bătut ;).
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu