Treceți la conținutul principal

Fursecuri în două culori



     Pentru că niciodată nu sunt prea multe dulciuri, iar fursecurile sunt bune pentru orice moment al zilei, continuu saga fursecurilor cu unele din familia celor fragede, cu unt, dar în două culori. Sunt delicioase, arată bine și cu siguranță nu te poți opri la unul, două.

Ingrediente

  • 3 căni făină albă
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 150g unt moale
  • 1 cană zahăr brut
  • 1 ou mare
  • 2 lingurițe extract de vanilie 
  • 1 linguriță cafea instant dizolvată în 2 linguri apă fierbinte
  • 3 linguri cacao
  • 80g ciocolată neagră (74% cacao) topită, călduță


    Făina, sarea și bicarbonatul le-am amestecat într-un bol. Untul înmuiat l-am amestecat cu mixerul împreună cu zahărul până am obținut o compoziție aerată, am adăugat oul și extractul de vanilie și am bătut în continuare până s-au omogenizat. Cu o spatulă am încorporat amestecul de făină în 2 tranșe până am obținut un amestec omogen. Am luat jumătate din compoziție am pus-o în alt bol și i-am adăugat cafeaua dizolvată, cacaoa și ciocolata topită. Le-am mixat bine, bine până s-au combinat toate ingredientele.

     Am format din fiecare dintre cele 2 compoziții câte un dreptunghi, le-am împachetat în folie alimentară și le-am lăsat la frigider cam jumătate de oră. Apoi le-am scos, le-am pus între 2 foi de hârtie de copt - pe fiecare în parte, deci am folosit 4 bucăți de foi de copt și le-am întins cu un sucitor, până am obținut dreptunghiuri de 1cm grosime. Le-am mai dat la frigider 15 minute, așa între foile de copt, apoi le-am scos, le-am suprapus și le-am presat una peste cealaltă cu un sucitor, să nu prindă aer între ele, și le-am mai întins puțin, lăsându-le între 2 foi de copt. Apoi am îndepărtat foaia de deasupra, le-am rulat strâns, ajutându-mă de foaia de dedesubt, am împachetat ruloul obținut în folie, l-am rulat strâns și l-am dat la frigider până s-a întărit. În stadiul ăsta, îl puteți băga la congelator până la 3 luni. L-am scos de la frigider, l-am tăiat în felii egale pe care le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt. Am dat tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade cam 12-14 minute, până au început să se întărească. Le-am scos pe un grilaj și le-am lăsat să se răcească. Bune și parfumate, după cum spuneam ... și fragede. :)

Poftă bună!




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Ciocanele marinate la cuptor

Rumene, crocante, fragede de ți se topesc în gură ... Ce ziceți? Ați încerca? Eu am mâncat :P Și mi-au plăcut mult de tot. Nu știu dacă din cauza faptului că n-am mai mâncat de mult timp pulpe sau chiar sunt așa de bune pe cât mi s-au părut mie. Și pentru că mai trebuie din când în când să fac câte o dedicație, pentru că îi știu pe câțiva dintre voi, cei care urmăriți nebunelile mele culinare, rețeta asta e pentru Dan Marcoci (salutare!) - sper să faci și tu și chiar te rog, spune-mi cum ți-au ieșit și dacă ți-au plăcut :)
Aveți nevoie de:
ciocănele de pui - eu am folosit o cutie care avea 7 bucăți1 lingură de miere1 lingură sos de soia1 lingură sos Worchester (eu am folosit din cel de la Fuchs)1/2 linguriță cardamon1/2 linguriță nucșoară2 linguri ulei de arahide 1 praf  de piper     Am spălat bine ciocănelele, le-am uscat cu prosoape de bucătărie și le-am pus într-o pungă cu fermoar. Am turnat peste amestecul de sosuri și condimente și le-am agitat bine, bine, apoi le-am lăsat pe…