Mi s-a pus piticul rău și am vrut neapărat să fac ceva de mâncare cu făină de mălai. Ce e asta? Un mălai mai fin și mai galben decât mălaiul de mămăligă, pe care l-am luat de la un Plafar. Mi-am pus eu în cap să fac ceva sărat și apoi trebuie musai să încerc și ceva dulce. Bineînțeles, ghidată după pofte, dar și după ingredientele din frigider, am făcut muffin-urile astea și cu gândul la drăgălașele mele colege de birou care, fără voia lor, au devenit în timp un mic eșantion de testare a ce mai fac eu prin bucătărie. Și nu s-au plâns, au găsit combinația bună, dar eu una, o împătimită a oricărui fel de brânză, mă declar nemulțumită de cantitatea pe care am folosit-o de data asta, așa că data viitoare când fac (sau dacă vreți voi să încercați înaintea mea, să mă anunțați și pe mine dacă ideea a fost una bună) o să dublez sau chiar triplez cantitatea de brânză cedar folosită. A! Au mâncat fetele mele și fursecuri cu ghimbir (mai păstrasem niște aluat de sâmbătă) și au găsit aroma și textura lor foarte bune. Deci, victorieeeeeeee!!! Mai e loc de experimentat, dar pentru niște prime încercări, planul meu a fost îndeplinit cu succes. :D
Pentru muffin-urile cele interesante, pe care, părerea mea, le puteți mânca oricând - de dimineață cu iaurt, ca aperitive la o masă mai consistentă, ca gustare, când sunteți pe fugă și n-aveți de unde să vă luați ceva decent - aveți nevoie de:
- 1 cană făină de porumb (180g)
- 1 cană făină integrală de grâu (120g)
- 1/2 cană gris (100g)
- 1 dovlecel mediu (180g) ras
- 100g brânză cedar (sfatul meu, măriți cantitatea)
- 200ml lapte
- 1 ou
- 125 ml ulei din sâmburi de struguri
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
Făina de mălai, cea integrală, grisul, praful de copt, bicarbonatul și sarea se amestecă. Separat, oul se amestecă cu laptele și uleiul și se adaugă amestecului uscat amestecându-se până la omogenizare. Se adaugă dovleceii rași și scurși și brânza cedar răzălită pe răzătoarea mare. Se pun în forme de hârtie în tava de brioșe (dacă nu aveți hârtie, să ungeți formele înainte-pentru tava din tablă, sau puteți folosi forme de silicon pentru brioșe ca atare, că la ele nu se prind) și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius pentru 20 - 25 de minute. Mie mi-au ieșit 18 bucăți, dar dacă măriți cantitatea de brânză, s-ar putea să trebuiască să mai puneți niște lapte și o să vă iasă mai multe. Oricum faceți să aveți ...
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu