Prima oară când fac și mă bucur că mi-a ieșit ceva super gustos (nu că m-aș fi așteptat la altceva :D). În afară de câteva dăți când mi-am luat în oraș câte un preparat cu pesto, n-am cumpărat niciodată, pentru că am o mică fobie în ceea ce privește sosurile conservate, unele dintre ele, cel puțin. Dar, pentru că vroiam să fac niște pui cu pesto, trebuia ori să cumpăr ditai borcanul (care trebuie apoi folosit în maxim 3 zile de la desfacere și nu prea mă încânta ideea de sos la borcan), ori să fac eu. Așa că m-am pornit cu avânt muncitoresc și ... oaaaaw! ce bunătate a ieșit. S-ar putea ca mama Italia să boscorodească puțin, având în vedere că a trebuit să fac ceva mici modificări, n-am avut pinoli, am pus muguri de pin și în loc de brânză pecorino sau parmezan am folosit aceeași brânză autohtonă de Horezu, care mi s-a părut un înlocuitor redutabil. Puteți apela la varianta super rapidă cu blender-ul, dar eu vă sfătuiesc să apelați la metoda mojarului (asta dacă nu aveți mai mult timp la dispoziție și chef să tocați pe rând, fiecare ingredient și apoi să le amestecați). Eu am pisălit în mojar o mână de frunze de busuioc proaspăt, apoi am adăugat pe rând, o mână muguri de pin, 1 cățel de usturoi, o mână de brânză Horezu rasă, iar la sfarșit am picurat, continuând să învârt în mojar aproximativ 50 ml ulei de măsline. La sfârșit am potrivit de sare și piper (cam câte un vârf de linguriță din fiecare, dar puteți pune mai mult sau mai puțin, după gust). Puteți să serviți pe felii de pâine prăjită (bruschete cu pesto) sau în diverse preparate. O să vin în puțin timp și cu rețeta în care l-am folosit eu.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu