Pentru că azi m-am vânturat toată ziua (mai nou m-am reapucat de șoferit, că am speriat lumea în bucatărie, acum e cazul să dispară și toți de pe șosele :P) și am luat masa în oraș, am ajuns la ceas târziu și m-am gândit că e totuși mai bine să fac în seara asta ceva cu pieptul de curcan ce zăcea în frigider și aștepta să îl bage și pe el cineva în seamă de ieri. Fiind și o oră înaintată, n-am avut chef de finețuri așa că am luat pieptul, l-am spălat, curățat, uscat și tăiat cât să fac o foaie mai mare din el (adicălea l-am tăiat pe jumătate, pe lat, dar nu până la capăt), l-am bătut puțin să nu o ia la sănătoasa și să-l mai întind (e bine la operațiunea aceasta să vă folosiți de o bucată de folie pe care să o așezați peste carne, pentru ca atunci când o bateți să nu rupeți din ea și s-o zdrențuiți), l-am uleiat, sărat și piperat și am purces la întocmirea umpluturii. Am luat un smoc de pătrunjel și l-am jumulit de frunze, am înșfăcat foarfeca și am ciufulit tufa de rozmarin și apoi pe cea de oregano de pe geamul de la bucătărie, am mai pus o mână de frunze de busuioc și 4 căței de usturoi și le-am pisat pe toate cu un pic de sare și o lingură de ulei de măsline în mojar, până s-au făcut pastă. Am mai pus pe deasupra și niște cremă de brânză de capră (Exquisa) și le-am amestecat, apoi am pus toată amestecătura pe pieptul de curcan, am rulat și, pentru că nu aveam sfoară la îndemână, am prins carnea cu scobitori, am pus ruloul într-o formă termorezistentă, am mai pus puțin vin alb pe lângă și am dat la cuptorul preîncălzit (n-am mai așteptat jumătate de oră să țin carnea la rece, că deja era târziu și chiar nu vroiam să mă apuce dimineața) pentru vreo 50 de minute, întorcând ruloul astfel încât să se rumenească frumos pe toate părțile. Și asta a fost tot. O să văd mâine ce a ieșit, acum mi-e prea somn și nu mi-e foame. :D Și tot mâine o să pregătesc și garnitura de ciuperci cu sos de vin și smântână, cu muuuuuult mărar, c-așa îmi place mie :P.
Hai noapte bună!
Last edit: Am tăiat azi rulada și am mâncat împreună cu ciupercile cu sos. Bun, bun!
Comentarii
Trimiteți un comentariu