Treceți la conținutul principal

Piept de curcan umplut



      Pentru că azi m-am vânturat toată ziua (mai nou m-am reapucat de șoferit, că am speriat lumea în bucatărie, acum e cazul să dispară și toți de pe șosele :P) și am luat masa în oraș, am ajuns la ceas târziu și m-am gândit că e totuși  mai bine să fac în seara asta ceva cu pieptul de curcan ce zăcea în frigider și aștepta să îl bage și pe el cineva în seamă de ieri. Fiind și o oră înaintată, n-am avut chef de finețuri așa că am luat pieptul, l-am spălat, curățat, uscat și tăiat cât să fac o foaie mai mare din el (adicălea l-am tăiat pe jumătate, pe lat, dar nu până la capăt), l-am bătut puțin să nu o ia la sănătoasa și să-l mai întind (e bine la operațiunea aceasta să vă folosiți de o bucată de folie pe care să o așezați peste carne, pentru ca atunci când o bateți să nu rupeți din ea și s-o zdrențuiți), l-am uleiat, sărat și piperat și am purces la întocmirea umpluturii. Am luat un smoc de pătrunjel și l-am jumulit de frunze, am înșfăcat foarfeca și am ciufulit tufa de rozmarin și apoi pe cea de oregano de pe geamul de la bucătărie, am mai pus o mână de frunze de busuioc și 4 căței de usturoi și le-am pisat pe toate cu un pic de sare și o lingură de ulei de măsline în mojar, până s-au făcut pastă. Am mai pus pe deasupra și niște cremă de brânză de capră (Exquisa) și le-am amestecat, apoi am pus toată amestecătura pe pieptul de curcan, am rulat și, pentru că nu aveam sfoară la îndemână, am prins carnea cu scobitori, am pus ruloul într-o formă termorezistentă, am mai pus puțin vin alb pe lângă și am dat la cuptorul preîncălzit (n-am mai așteptat jumătate de oră să țin carnea la rece, că deja era târziu și chiar nu vroiam să mă apuce dimineața) pentru vreo 50 de minute, întorcând ruloul astfel încât să se rumenească frumos pe toate părțile. Și asta a fost tot. O să văd mâine ce a ieșit, acum mi-e prea somn și nu mi-e foame. :D Și tot mâine o să pregătesc și garnitura de ciuperci cu sos de vin și smântână, cu muuuuuult mărar, c-așa îmi place mie :P.
Hai noapte bună!

Last edit: Am tăiat azi rulada și am mâncat împreună cu ciupercile cu sos. Bun, bun!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …