Îmi plac ciupercile de orice fel, crude, pe grătar, la cuptor, cu sos, umplute, ca umplutură sau garnitură. Se fac repede, sunt gustoase, ce să mai spun ... Sunt nemaipomenite! :D Așa că le-am ales pentru garnitură la pieptul de curcan umplut. Ce vă trebuie ....
Ingrediente (pentru 2 porții)
- 500g ciuperci Champignon
- 1 ceapă
- 4 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- smântână de gătit (La Dorna) - atenție, e din cea nefermentată, e lichidă
- 1 legătură de mărar tocat fin
- vin alb (eu folosesc unul sec) cam 100ml
- sare după gust
- 1/2 linguriță piper alb
- 1/2 linguriță nucșoară
Ceapa tocată mărunt se călește în uleiul de măsline până devine translucidă, se adaugă usturoiul tocat, apoi ciupercile spălate foarte bine - nu este nevoie să le curățați pălăriile, întregi (atenție că vă trebuie o tigaie mai mare și cu pereții mai înalți), se toarnă vinul peste, se amestecă și se fierbe înăbușit cam 10-15 minute (eu le las și mai puțin, că-mi plac mai crocante, să le simt gustul) . Se adaugă smântâna, se condimentează și se mai lasă să scadă puțin sosul, la foc mic spre mediu (cam 5-7 minute). Se stinge focul și se adaugă mărarul tocat mărunt.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu