M-am gândit să nu le spun burgeri, că n-ar fi 100% exact, nici chiftele parca n-ar fi, dar las așa, că nu știu cum să le spun (dacă aveți vreo idee genială, spuneți-mi și mie). Nu-s făcute la grătar, dar puteți încerca, e o variantă bună și nici prăjite în ulei, dar pentru cine n-are treabă cu mâncatul sănătos (adică fără prăjeli :P), iar sunteți liberi să încercați. Eu am adoptat varianta cuptorului pentru că nu trebuie să stau lângă ele să le păzesc, trebuie doar întoarse o dată, să se rumenească uniform și sănătate! :)) În plus, mie îmi place foarte mult gustul mâncării la cuptor și după cum ați observat, cam mai toate mâncărurile mele ajung la cuptor :D
Așa că m-am gândit eu să fac ceva cu care să umplu chiflele făcute cu o seară înainte și mi-a ieși ce vedeți.
Ingrediente
- 700g piept de curcan tocat (eu îl toc acasă, nu iau carne gata tocată la pachet, că-s paranoică și nu-mi place să nu știu ce-i acolo :D)
- 1 dovlecel
- 1 legătură de pătrunjel
- o mână de frunze de mentă
- 3 fire ceapă verde
- 3 căței de usturoi
- 1 ou
- 70g pesmet (eu am făcut pesmet din pâinea integrală care mi-a mai rămas și pe care o păstrez la frigider în pungi închise ermetic)
- sare după gust (eu pun cam o linguriță rasă)
- 2 linguri sos de chilli
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1 linguriță coriandru măcinat
- 1/2 linguriță piper măcinat
Poftă bună!
LE: Pentru că mi-a fost lene să mai fac salata de roșii, eu am mâncat chiftelele cu muștar cu hrean și castraveți în oțet. Super bun! :D
Comentarii
Trimiteți un comentariu