Gata și pieptul de pui cu pesto, așa că să pornim la descrierea procedeului extrem de simplu prin care obțineți un fel gustos, sănătos și relativ rapid de făcut.
Ingrediente
- 4 bucăți piept de pui fără piele și oase
- 80g sos pesto
- 100ml vin alb
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper
- 100g cașcaval
Pipetul îl spălați bine și îl ștergeți cu prosoape de hârtie pentru a înlătura excesul de apă, apoi îi faceți cu cuțitul un buzunar pe lateral și îl umpleți cu sosul pesto. Prindeți ficare buzunar cu o scobitoare. Ungeți pieptul cu puțin ulei de măsline, asezonați cu sare și piper, puneți într-o tavă, turnați puțină apă și vin, apoi dați la cuptorul preîncălzit cam 40-50 de minute. Pe la jumătatea timpului, mai întoarceți pieptul, iar când este gata, scoateți tava din cuptor, puneți câte o felie de cașcaval pe fiecare piept și acoperiți pentru 5-10 minute, până se topește cașcavalul. Cred că o să fac o garnitură de orez cu dovlecei, vă spun data viitoare cum a ieșit ;)
Poftă bună!
Înainte de a băga tava la cuptor |
Și cu cașcavalul tocmai topit |
Și asta e ce a ieșit |
Comentarii
Trimiteți un comentariu