Cina mea, în general, e ceva ușor și rapid de făcut. O salată, supă de ceva, piure de legume (mai puțin de cartofi, nu mă omor după ei). Și acum sunt în faza de obsesie cu conopida. Am mai trecut azi prin piață și am mai luat o căpățână de conopidă, pe cea pe care o aveam deja am făcut-o piure pentru cina din seara asta și mi-a mai rămas și pentru mâine seară, ceea ce e bine, având în vedere că nu știu la cât ajung acasă și cu siguranță n-o să am chef de gătit. Am luat conopida (cam de 1kg), am curățat-o și am desprins buchețele pe care le-am pus în cratița cu apă sărată care clocotea pe foc. Am lăsat-o acolo cam vreo 8-10 minute, până s-a frăgezit. Am strecurat conopida, păstrând puțină apă în care a clocotit, în caz că mai aveam nevoie (dar nu am avut). Am ciopârțit buchețelele de conopidă și cam trei sferturi din conopidă am îndesat-o în blender cu 150ml de lapte si 50g unt nesărat. Le-am blenduit bine, apoi am adăugat 1/2 linguriță de sare, 1/2 linguriță piper alb și 1/2 linguriță nucșoară și restul de buchețele de conopidă mici, dar întregi, așa, pentru efect artistic și pentru că îmi place să și simt bucățelele de conopidă. Și atât! Data viitoare poate pun și puțin praf de usturoi sau smântână în loc de lapte. Încercați și voi!
Poftă bună!
Piureul proaspăt blenduit |
Amestecul final, cu buchețelele mici de conopidă întregi |
Comentarii
Trimiteți un comentariu