Dacă tot e să fac cadouri, măcar să fie unele gustoase, am spus eu, făcându-mi planul de bătaie pentru întâlnirea cu sora mea și soțul ei. Ce se face cel mai repede? Am găsit pe site-ul cu rețete al lui David Lebovitz rețeta aceasta de fursecuri cu ghimbir. Așa că de dimineață, în mare grabă am pus pieptul de pui la marinat (mâine îl execut și atunci vine și rețeta cu pozele edificatoare ;) ) și am făcut și aluatul pentru fursecuri, bineînțeles, cu mici modificări, dar de asta v-am dat link-ul cu rețeta originală, să o urmați, dacă varianta mea nu vi se pare suficient de atrăgătoare :)
Ingrediente
- 280g făină integrală de grâu
- 1 1/2 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 2 lingurițe scorțișoară măcinată
- 1 1/2 linguriță ghimbir măcinat
- 1/2 linguriță piper negru măcinat
- 150g ulei de rapiță
- 30g zahăr muscovado light
- 1 linguriță esență de vanilie
- 80g miere de albine
- 1 ou la temperatura camerei (ca să se încălzească mai repejor eu l-am pus în apă caldă de la robinet cam cu 1/2 de oră înainte să mă apuc de făcut fursecurile)
- puțină ciocolată neagră de decor
Poftă bună!
Spune-mi te rog,30g sau 130g zahar?
RăspundețiȘtergereEu am pus 30 de grame, asta pentru ca nu imi plac foarte dulci si am si precizat faptul ca am facut cateva modificari,insa in reteta originala se foloseau 130 de grame, intr-adevar, asa ca poti folosi cantitatea pe care o consideri tu multumitoare. Perceptia personala a dulcelui (si a gustului, in general) difera de la o persoana la alta, eu prefer dulciurile moderat dulci, daca pot spune asa :)). Daca nu esti foarte sigura, poti incerca o cantitate mai mica, 100g de zahar, vezi cum ti se pare si o mai potrivesti :).
Ștergere