Treceți la conținutul principal

Fursecuri cu ghimbir

   
      Dacă tot e să fac cadouri, măcar să fie unele gustoase, am spus eu, făcându-mi planul de bătaie pentru întâlnirea cu sora mea și soțul ei. Ce se face cel mai repede? Am găsit pe site-ul cu rețete al lui David Lebovitz rețeta aceasta de fursecuri cu ghimbir. Așa că de dimineață, în mare grabă am pus pieptul de pui la marinat (mâine îl execut și atunci vine și rețeta cu pozele edificatoare ;) ) și am făcut și aluatul pentru fursecuri, bineînțeles, cu mici modificări, dar de asta v-am dat link-ul cu rețeta originală, să o urmați, dacă varianta mea nu vi se pare suficient de atrăgătoare :)

Ingrediente
  • 280g făină integrală de grâu
  • 1 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 lingurițe scorțișoară măcinată
  • 1 1/2 linguriță ghimbir măcinat
  • 1/2 linguriță piper negru măcinat
  • 150g ulei de rapiță
  • 30g zahăr muscovado light
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 80g miere de albine
  • 1 ou la temperatura camerei (ca să se încălzească mai repejor eu l-am pus în apă caldă de la robinet cam cu 1/2 de oră înainte să mă apuc de făcut fursecurile)
  • puțină ciocolată neagră de decor 
Am amestecat ingredientele uscate într-un bol, în altul am amestecat bine oul cu zahărul, mierea, esența de vanilie și uleiul, apoi am adăugat amestecul peste ingredientele uscate și le-am amestecat cu mâna până s-a făcut un aluat omogen. Am pus de masa de lucru puțină făină și am modelat aluatul în formă de sul. L-am pus în folie alimentară și l-am dat la rece până s-a întărit, apoi l-am scos, l-am tăiat felii și le-am așezat pe o foaie de copt, în tavă. Au stat ele în cuptor (preîncălzit) 10 minute cu aproximație, hai să spun maxim 13. Am întors tava pe la mijlocul timpului, să se facă bine peste tot. Le-am scos și am ras nițică cioco neagră peste ele cât erau fierbinți. Și asta a fost. Miros super, gust aromat, bune de dimineață cu laptic sau cu cafea sau cu cafea cu lapte :P
Poftă bună!


Comentarii

  1. Spune-mi te rog,30g sau 130g zahar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am pus 30 de grame, asta pentru ca nu imi plac foarte dulci si am si precizat faptul ca am facut cateva modificari,insa in reteta originala se foloseau 130 de grame, intr-adevar, asa ca poti folosi cantitatea pe care o consideri tu multumitoare. Perceptia personala a dulcelui (si a gustului, in general) difera de la o persoana la alta, eu prefer dulciurile moderat dulci, daca pot spune asa :)). Daca nu esti foarte sigura, poti incerca o cantitate mai mica, 100g de zahar, vezi cum ti se pare si o mai potrivesti :).

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Macarons cu vanilie (rețeta Pierre Hermé)

Minunile astea delicate, delicioase și la mare căutare în ultima vreme pot fi cea mai frumoasă experiență a unui bucătărist sau cel mai îngrozitor coșmar. Am experimentat ambele stări, recunosc, și mă pot mândri cu o încăpățânare remarcabilă, având în vedere că după multele dezastre experimentate nu m-am dat bătută și am așteptat momentul fericit în care, datorită unui cuptor potrivit pentru a coace asemenea bunătăți, am reușit să fac minunățiile prezentate cu mare fală astăzi. Am citit multe rețete, de testat am si testat câteva, însă după lupte seculare, m-am hotărât să rămân fidelă rețetei tatălui macaronilor, Pierre Hermé, a cărui carte, Macarons, am primit-o în dar de la o dragă prietenă. Dacă nu sunteți în temă cu merengul italian și nu aveți la îndemână cele necesare, s-ar putea să nu vă încumetați să faceți rețeta asta, dar ar fi păcat, pentru că ies, într-adevăr, niște macaroni deosebit de buni, cu care veți impresiona degustătorii cu siguranță. Eu le-am făcut testarea …

Focaccia cu măsline, anşoa, roşii, sumac şi oregano (cu maia)

Nu mai e nevoie să vă povestesc despre pasiunea mea pentru pâinea cu maia. De doi ani, de când îmi cresc maiaua, rare au fost ocaziile când am mai căzut în păcat şi am mâncat altfel de pâine. Pasiunea s-a extins într-atât, încât am început să folosesc maiaua şi în alte reţete, cu un rezultat minunat, de cele mai multe ori, căci nu vă mint, am mai avut parte şi de ceva dezamăgiri, dar asta este ... din greşeli învăţăm, nu? Şi mi s-a pus mie aşa pata acum o săptămână şi am făcut o focaccia. Bună rău, dar mi-am scris procentele pe o foaie care a intrat în pământ, nu alta, aşa că ieri, când mai avea puţin prefermentul meu până să ajungă în maxim, ia reţeta de unde nu-i. Pfeeeeew! M-am enervat eu cu o enervare mare şi am luat calculatorul să născocesc altă reţetă. Ştiu că în focaccia se mai pune zahăr şi ulei, însă eu am păstrat reţeta de aluat fără adaosuri, ulei am pus doar în tavă şi pe deasupra, căci asta e minunea la focaccia şi ceea ce îmi place mie nespus, şi anume crusta delici…

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!