Țin să precizez de la început că această rețetă a fost inspirată de rețeta Joumanei Amardeen cake, cu unele modificări. Este prăjitura făcută cadou prietenilor mei cu ocazia aniversării unui anișor (dintre cei mulți ce vor veni) de la căsătoria lor (Irina&Dragoș, vă pup cu drag și „La mulți aaaaaaaaaaaaaani!”). Aceasta este varianta mea de prăjitură :)
Ingrediente:
Pentru blat
- 6 ouă, separate albușurile de gălbenușuri
- 2g extract de stevie-îndulcitor + 1 lingură zahăr brun
- 100g făină de ovăz
- coaja rasă de la o portocală
- 1 lingură esență de vanilie
- 30g migdale măcinate
- 1 lingură praf de copt
- 1 linguriță zeamă de lămâie
Pentru cremă
- 300g amardeen (este o pastă de caise, poate fi înlocuită cu caise uscate ținute în apă - eu spun câteva ore cel puțin - și apoi blenduite, la care trebuie să adăugați zahăr) tăiat cubulețe și lăsat în apă peste noapte, la frigider
- 1/2 cană amidon (vedeți și la consistență cum este, poate trebuie puțin mai mult)
- 2g extract de stevie-îndulcitor
- 2 linguri apă de flori de portocali
- 1 lingură esență de vanilie
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 80g migdale măcinate
Se taie blatul în două, se umple cu crema de amardeen și se dă la rece. Se pudrează cu zahăr pudră (eu am făcut în casă, am măcinat niște zahăr brun în mașina de râșnit cafea).
Poftă bună!
Mariana
RăspundețiȘtergereNothing pleases me more than seeing that a cake that I dreamt up can inspire others! Next time I make it I will modify it like you did, I think the almond flour is a great idea...It looks so pretty and totally scrumptious/Bravo!
Thank you so, so much! I'll try some more of your wonderful recipes and let you know :) Best wishes!
RăspundețiȘtergere