Treceți la conținutul principal

Piept de pui marinat la cuptor


   Trebuie să găsesc noi denumiri pentru pieptul de pui la cuptor :)) În general așa îl fac, pentru că este mai comod și mie, una, mi se pare mai gustos. Dar sunt atâtea marinate pe care le folosesc și nu toate după o rețetă strictă, încât cred că o să le notez numeric până la urmă, să scap de o grijă :D Marinata pe care am făcut-o ieri de dimineață, după cum vă povesteam, este de inspirație indiană și este compusă din:
  • iaurt - 1 pahar mare (eu am folosit Covalact)
  • rădăcină de ghimbir - o bucată cam cât degetul mare, mai groasă puțin
  • o căpățână mică de usturoi - vreo 6 căței
  • 1 ardei iute roșu, fără semințe
  • sare, piper
  • 1 linguriță coriandru
  • 1 linguriță semințe de chimen 
  • 1 linguriță boia iute 
Ghimbirul curățat și tăiat în cuburi, ardeiul iute curățat de semințe și tăiat fâșii și cățeii de usturoi au aterizat în blender până s-au făcut pastă. Coriandrul și chimenul au aterizat în mojar și s-au pisălit fin. Apoi toate le-am amestecat cu iaurtul, adăugând și sarea, piperul și boiaua iute.
Am luat 6 bucăți de piept de pui dezosate, le-am spălat și uscat cu prosoape de bucătărie, apoi le-am dat prin amestecul de iaurt și le-am așezat într-un vas de sticlă acoperit. Au stat așa frumușel la frigider de ieri după amiază până azi dimineață, când am scos vasul și l-am lăsat vreo jumătate de oră la temperatura camerei. Am preîncălzit cuptorul la vreo 200 de grade C, am așezat pieptul de pui într-un vas rezistent la căldură, pe care l-am lăsat în cuptor cam vreo oră și ceva,  la o temperatură de 180 de grade C, întorcând din când în când pieptul de pui, să se rumenească frumos, sau turnând peste el cu lingura din sosul care s-a lăsat în vas.
Eu o să fac un orez basmati brun cu șofran ca garnitură și poate o salată de iaurt cu usturoi ;)
Poftă bună! 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Crap la cuptor cu usturoi

E o rețetă super rapidă, delicioasă și aspectuoasă. Aveți nevoie de:
crap, o bucată fără cap, fără coadă, eviscerat, curățat și crestatsarepiper boabecâțiva căței de usturoi (eu am pus vreo 4), tăiați feliuțecimbru (eu am folosit proaspăt)ulei de măsline (o lingură)1 lămâie vin alb sec, cam 100mlCrapul se spală și se usucă cu prosoape de bucătărie, se sărează și se lasă cam jumătate de oră la frigider. Apoi se introduc în crestături și în interiorul peștelui feliuțele de usturoi, boabele de piper, feliuțe de lămâie și cimbrul. Se stropește cu puțin ulei de măsline și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cînd este aproape gata se stropește cu vinul și se mai lasă 5-10 minute. În total stă la cuptor 20, maxim 30 de minute. Și arată cam așa când e gata:



Merge cu  mămăliguță și un mujdei cremos. Iar pentru o savoare și mai mare, puteți pune puțin unt aromat peste el la servire ;)

Poftă bună!

Somon la tigaie cu broccoli si sparanghel

Pentru că de cele mai multe ori lucrurile simple sunt și cele mai gustoase, când vine vorba de pește, eu una prefer să îl fac cât mai simplu, dar nu refuz și o rețetă ceva mai elaborată din când în când. :) 
     Și pentru că somonul e un pește mult prea gustos și bogat, prefer să îl fac simplu. Iau în general file de somon cu tot cu piele, îl curăț și îl verific să nu mai aibă oase și îl usuc bine cu prosoape de bucătărie. Apoi îl sărez și-l piperez pe ambele părți și îl pun în tigaia bine de tot încinsă, în care am turnat și puțin ulei de măsline, pe partea cu pielea. În funcție de grosimea file-ului îl țin între 5 și 7 minute pe o parte, apoi îl întorc pe partea cealaltă și îl țin cu 1-2 minute mai puțin (4-6 minute). La final îl întorc din nou pe partea cu pielea și storc peste el suc de lămâie și-l mai las 1 minute. Și asta e tot. 
     Așa am făcut și astăzi la prânz, iar lângă am avut o garnitură delicioasă, de un verde care s-a asortat de minune cu rozul somonului.      …

File de somn la tigaie în unt și lămâie

Nu țin minte să fi luat și gătit vreodată somn, sinceră să fiu. Mama ne făcea când eram mici, pane, și dispărea ca prin minune. De când cu toate felurile de pește apărute pe piață, eu una mă simt uneori debusolată, așa că  mă uit după chestii simple, care nu necesită mare filosofie când vine vorba de pregătit, să fie proaspăt și cu puține oase. De aceea, poate, prefer somonul sau păstrăvul, sunt pești cu o carne gustoasă, nu au oase mici și cele pe care le au se scot ușor, se fac repede. Și recunosc faptul că nu m-am documentat din cale afară în ceea ce privește pregătirea altor feluri de pește, așa că am rămas fidelă față de cele anterior menționate (nu am luat în discuție conservele de pește și nici fileul de pește afumat, ele sunt altă mâncare de pește). Așa că ieri, plimbându-mă prin piață, am trecut și pe la pescărie să întreb de pește pentru Crăciun (da, așa sunt eu mai ciudată și m-am hotărât să fac ceva cu pește, că altă carne nu mănânc). Și mi-a atras atenția fileul de …