Trebuie să găsesc noi denumiri pentru pieptul de pui la cuptor :)) În general așa îl fac, pentru că este mai comod și mie, una, mi se pare mai gustos. Dar sunt atâtea marinate pe care le folosesc și nu toate după o rețetă strictă, încât cred că o să le notez numeric până la urmă, să scap de o grijă :D Marinata pe care am făcut-o ieri de dimineață, după cum vă povesteam, este de inspirație indiană și este compusă din:
- iaurt - 1 pahar mare (eu am folosit Covalact)
- rădăcină de ghimbir - o bucată cam cât degetul mare, mai groasă puțin
- o căpățână mică de usturoi - vreo 6 căței
- 1 ardei iute roșu, fără semințe
- sare, piper
- 1 linguriță coriandru
- 1 linguriță semințe de chimen
- 1 linguriță boia iute
Am luat 6 bucăți de piept de pui dezosate, le-am spălat și uscat cu prosoape de bucătărie, apoi le-am dat prin amestecul de iaurt și le-am așezat într-un vas de sticlă acoperit. Au stat așa frumușel la frigider de ieri după amiază până azi dimineață, când am scos vasul și l-am lăsat vreo jumătate de oră la temperatura camerei. Am preîncălzit cuptorul la vreo 200 de grade C, am așezat pieptul de pui într-un vas rezistent la căldură, pe care l-am lăsat în cuptor cam vreo oră și ceva, la o temperatură de 180 de grade C, întorcând din când în când pieptul de pui, să se rumenească frumos, sau turnând peste el cu lingura din sosul care s-a lăsat în vas.
Eu o să fac un orez basmati brun cu șofran ca garnitură și poate o salată de iaurt cu usturoi ;)
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu