Repede, repede, că trebuie să plec și apoi, dacă nu văd nimic nou, îmi plâng susținătorii pe acilica. Am rămas restantă cu câteva rețete foarte bune, promit solemn să mă mobilizez săptămâna asta și să le postez. Până una alta, aseară am făcut rapid (adică adunat vreo 3-4 ore de bucătăreală) niște ciorbă de linte, un chec aperitiv și niște muffins cu zmeură, că tot am luat să pun la congelator pentru iarnă și am zis să și fac ceva bun, mai ales că merg în vizită și nu mă pot duce chiar așa, ca pe tarla:P.
O să încep cu minunatele muffins, cred că cele mai ușor de executat dulciuri, în afară, poate, de clătite. Am găsit în vasta mea bibliotecă electronică o cărticică cu vreo 50 de rețete de muffins, care mai de care mai colorate, ornamentate, parfumate, moțate, să bălești o zi întreagă pe tastatură, nu alta. Dar de ce să salivez, mi-am zis eu, ci mai degrabă să saliveze alții :D Așa că am luat drumul bucătăriei și am luat următoarele ...
Ingrediente
- 3/4 căni făină integrală de grâu (115g)
- 1/4 căni amidon (20g)
- 31/2 căni fulgi de cocos (20g)
- 3 lingurițe praf de copt
- 2 ouă
- 7 linguri iaurt (eu am pus Olympus 2% grăsime)
- 1/3 căni ulei din sâmburi de struguri (puteți folosi de rapiță sau de floarea soarelui)
- 3g extract de stevie-îndulcitor (cei care n-au probleme pot pune 7 linguri de zahăr, brun recomand eu)
- 2 lingurițe zeamă de lămâie
- 1 1/3 cană zmeură
- 1 lingură esență de vanilie
- 100g cremă de brânză (Exquisa 0.2% grăsime am folosit eu)
- 50g ciocolată amăruie (70% cacao)
- 1g stevie îndulcitor (sau 2 linguri zahăr pudră)
- 1 lingură esență de vanilie
Poftă bună!
Muffin-urile „golașe” (fără glazură) |
... și „moțate” |
Comentarii
Trimiteți un comentariu