Bântuind pe BBC GoodFood am găsit rețeta asta, de „pâine” (loaf) zic ei, chec i-am zis eu și, bineînțeles, am găsit de cuviință să mai fac niște mici schimbări, așa, mai pe gustul meu, dar ce văd că a ieșit e de bine. Cum sparanghelul proaspăt pe care îl aveam nu era în cantitatea suficientă cerută de rețeta originală, am folosit și niște sparanghel congelat, roșii uscate la soare aveam de la turci, din cele uscate și atât, nu din cele conservate în ulei de măsline, măsline am pus mai multe, că așa îmi place mie și am folosit făină neagră. Brânză din aia de zic cei de la GoodFood n-am avut, așa că am folosit cu încredere ultima bucată de brânză Horezu, ce aștepta de ceva timp să fie terminată. Am pornit la drum cu următoarele:
- 100ml ulei de măsline
- 250g sparanghel (200g sparanghel congelat și 50g vărfurile de la sparanghelul proaspăt)
- 200g făină neagră
- 2 1/2 lingurițe praf de copt (1 plic)
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță frunze de cimbru proaspăt
- 3 ouă
- 100ml lapte
- 120g măsline (eu am folosit măsline uscate grecești, luate de la un magazin de la mine din piață; fie vorba între noi au acolo o grămadă de măsline grecești super bune și gustoase)
- 100g roșii uscate
- 100g brânză Horezu răzălită
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu