Trăiască Asia! Nu, nu fetele de cântau odată, ci continentul cu numele, pentru minunata sursă de inspirație culinară pe care ne-o oferă. Și cum produsele „exotice” le găsim din ce în ce mai mult, merită să încercăm și noi câte una, alta, după gusturi și posibilități - părerea mea! M-am înarmat cu un pachet de foi de orez, o pungă de legume congelate - China mix -, ceapă verde și câțiva căței de usturoi, ulei de susan, sos de stridii, sare, niște ghimbir măcinat și fâsul cu ulei de măsline - astea pentru pachețele, niște sos de soia, sos de chilli miere și nițel piper - pentru sos.
Ceapa și usturoiul tocate mărunt le-am călit într-o lingură de ulei de susan și o lingură de sos de stridii, am adăugat legumele și le-am învârtit în wok până am scăpat de toată apa lăsată de legume și au rămas puțin crocante. Le-am adăugat condimentele - 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță ghimbir (eu am pus măcinat, puteți rade niște ghimbir proaspăt) și le-am dat deoparte. Am luat câte o foaie de orez, am înmuiat-o în apă cam 2 secunde, apoi am scos-o și am umplut-o ca la sărmăluțe cu câte o linguriță plină din compoziția cu legume. Așa am făcut pe rând cu toate foile, pe care le-am așezat într-o tavă pe o foaie de copt spreiată cu puțin ulei de măsline. Când le-am terminat pe toate, le-am mai tras un fâs de ulei de măsline și am băgat tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade C cam 15 minute. Le-am mai întors din când în când să se rumenească pe toate părțile. Cine nu vrea varianta cuptorească, poate îneca pachețelele în baie de ulei, apoi le scoate pe hârtie absorbantă.
Pentru sos am amestecat o lingură de sos de soia cu o lingură de miere si puțin sos de chilli și un praf de pieper. Sunt bune atunci fierbinți, dar dacă vă mai rămân le puteți reîncălzi în cuptor sau la microunde.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu