De ziua mea nu m-am putut abține, bineînțeles și am ales să-mi petrec puțin timp în bucătărie pentru ceva special. Ochisem mai demult pe Ecuisine rețeta asta și vroiam musai s-o încerc. Cum azi am avut parte de un cadou special de la MegaImage (și ei nici măcar nu știu ce bucurie mi-au făcut), pentru că am găsit multe dintre felurile de zahăr după care mă tot uitam, am și pornit la treabă, cu spor și drag, ca de fiecare dată când fac ceva bun :D
Am modificat puțin rețeta, am pus numai jumătate din cantitatea de zahăr din aluat și așa mi s-a părut destul de dulce, data viitoare o să pun și mai puțin, pentru că și așa toate fructele uscate sunt destul de dulci. Stafidele le-am înmuiat puțin înainte în apă călduță, în care am pus și o lingură de vișinată, că altceva n-aveam :)) . Nu am făcut rulouri, jumătate din compoziție am făcut-o un rulou mai mare si l-am copt fix așa, apoi am tăiat din el felii, cealaltă jumătate am îndesat-o în forme de mini-tarte, după cum vedeți. Bune au ieșit, s-a umplut casa de arome și parfum, aluatul ți se topește în gură, iar crema e super parfumata de la ghimbir și coaja de portocală, consistentă de la fructe, ce mai ... o nebunie!
Ingrediente:
Pentru aluat
- 250g făină (eu am pus 125g făină speltă, 125g făină de ovăz)
- 150g unt nesărat (President)
- 30g zahăr muscovado light (Billington's)
- 1 lingură esență de vanilie
- 2 gălbenușuri de ou
- 250g stafide, curmale și caise uscate (eu am pus 60g stafide brune pe care le-am înmuiat după cum am spus mai devreme, 90g curmale și 100g caise uscate)
- 1 linguriță ghimbir măcinat
- coaja și zeama de la o portocală (cam 100ml zeamă și 2 linguri răzătură - am folosit o portocală mai mărișoară)
- 1 lingură zeamă de lămâie
Pentru aluat mixați făina cu untul, apoi adăugați restul de ingrediente și amestecați bine până obțineți un aluat, faceți o bilă pe care o aplatizați și apoi o înveliți în folie și o dați la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură, le blenduiți pe toate până obțineți o pastă (eu n-am blenduit de tot, au mai rămas bucățele mici din ingrediente).
Scoateți aluatul de la frigi și îl împărțiți în două. Puteți alege varianta simplă, întindeți o foaie, puneți jumătate din cremă, apoi împăturiți aluatul până obțineți un rulou, apăsați puțin să se distribuie crema uniform, tăiați în câte bucăți doriți, puneți rulourile într-o tavă de copă unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru maxim 20 de minute sau până se rumenesc. Repetați procedeul și cu cealaltă parte de aluat și cremă. După cum am spus, din prima parte de aluat am făcut ruloul pe care l-am tăiat după ce l-am scos din cuptor și m-am folosit de formele de mini-tarte pentru a doua jumătate din aluat. Și asta a ieșit :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu